T 053-4300000

Duurzaam

Een belangrijke pijler binnen InvestX is dat vastgoedontwikkelingen en vastgoedbeleggingen een duurzaam karakter hebben. In 2050 moeten alle gebouwen meer circulair, energie-efficiënt, gezond, klimaatadaptief en duurzaam zijn. Wij zetten ons daarom in voor de volgende speerpunten:

icon techniek

Techniek

De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Hierin leveren wij graag onze bijdrage. Dit doen we door al onze nieuwbouwprojecten te voorzien van zonnepanelen, opbergen van zonne-energie, een wko-installatie en daar waar mogelijk rekening te houden met natuurlijke klimaathuishouding.

icon biodiversiteit

Biodiversiteit

Op steeds meer bedrijventerreinen is aandacht voor groen en biodiversiteit. Veel bedrijventerreinen liggen aan de rand van het bebouwde gebied. Zij kunnen daarom goed bijdragen aan de uitbreiding van het leefgebied van veel dieren- en plantensoorten in de overgang vanuit het landelijk gebied. Ook verbetert groen het werkklimaat op bedrijventerreinen.

Dit kan ook doorgetrokken worden op en aan gebouwen.  Een groen dak danwel een groene gevel draagt bij aan de biodiversiteit, zorgt voor natuurlijke koeling en vormt tegelijkertijd een waterbuffer. Steeds meer gemeenten eisen daarentegen dat de infiltratie van regenwater op eigen terrein plaatsvindt. De combinatie van zonnepanelen en een groen dak verbetert daarnaast de opbrengst van zonnepanelen. Bij onze nieuwbouwontwikkelingen kan biodiversiteit dan ook niet meer worden weggedacht.

icon materiaalgebruik

Materiaalgebruik

De transitie naar een circulaire bouweconomie wordt steeds belangrijker. Wij vinden het belangrijk dat we gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige, duurzame en onderhoudsvrije materialen. Daar waar mogelijk hergebruiken we ook materialen en maken we gebruik van bio-based gevelbeplating.

icon gezondheid

Gezondheid

Een gezonde werkomgeving is de basis om gebruikers optimaal te laten presteren in en rondom een bedrijfsgebouw.

Wij vinden het belangrijk dat onze bedrijfsgebouwen voorzien zijn van een grote hoeveelheid natuurlijk daglicht, uitzicht op groen en/of water hebben, de luchtkwaliteit in een gebouw optimaal is en een gebouw akoestisch en ergonomisch in balans is. Ook rondom een gebouw kijken we steeds meer naar de juiste begroeiing, terreinvergroening en een verlaging van de terreinverharding. Ook proberen we steeds vaker (dak)terrassen toe te passen in combinatie met sedum daken.

Samen  met alle collega’s genieten van een lunch of borrel op het (dak)terras is de ultieme mix van biodiversiteit, gezondheid en werkplezier. 

arrow

Recente projecten

Enschede centrum

Willem Wilminkplein 9-11
Enschede
arrow

Bedrijventerrein Josink Es (Josink Esweg)

Josink Esweg 29-31
Enschede
arrow

Bedrijventerrein Josink Es (Josink Kolkweg)

Josink Kolkweg 23
Enschede
arrow

Bedrijventerrein Westermaat Noord-Oost

Joseph Schumpeterstraat 10
Hengelo
arrow

Bedrijventerrein Westermaat Campus

Jan van Tinbergenstraat 172
Hengelo
arrow

Bedrijventerrein ‘T Lochter

Ernst Machstraat 6
Nijverdal
arrow

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u meer informatie over onze projecten of heeft u een vraag, neem dan contact op.